GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juni 2024 »
zomadiwodovrza
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM

 

VTBM Grasbaanraces Vledderveen 16-05-2010

 

 

Op een zonnig Regionaal Motorsportcentrum Vledderveen werd dit weekend de 4e ronde van het VTBM kampioenschap verreden. Ondanks de vele regen van de afgelopen weken lag de baan er perfect bij wat ook mede te danken was aan de uitstekende preparatie van de baanploeg van de MRTO.

 

 

Bij de kleinsten in de Toppers in de Dop opstapklasse was er een grote opkomst en de rijdertjes mochten op de Speedwaybaan hun kunsten vertonen. De naastgelegen zandbaan wil vaak naar mate de dag vordert nogal zwaar worden, en om de kleintjes het niet al te lastig te maken werd uitgeweken naar het Speedway ovaal. Duncan Hoevens had het hierop uitstekend naar zijn zin en stuurde zijn nieuwe KTM direct naar de zege. Duncan duldde weinig tegenstand en wist al zijn races te winnen. Achter zijn rug was het Elroy Vlietstra die 2e werd. Vlietstra reed een uitstekende wedstrijd en kon het Hoevens nog aardig lastig maken maar passeren lukte niet. Patrick Stegeman moest even wennen aan de gravelbaan maar eenmaal gewend ging hij weer prima in de rondte en pakte een uitstekende 3e plaats.

 

 

Zeer boeiende races waren te zien in de 50cc klasse. De coureurs waren aan elkaar gewaagd en maakten er telkens weer een mooi gevecht van. Jeffrey Siebesma scoorde 2 manchezeges en met een 3e plaats in de 3e manche had hij genoeg voor de dagzege. Oege de Haan was na de 1e manche teleurgesteld met zijn 4e plaats, nadat hij op de streep werd geklopt door Jeffrey Buis. De Haan rechtte zijn rug en pakte in de 2e manche een sterk bevochten 2e plaats. In de 3e manche ging hij er nog eens extra voor zitten en pakte een mooie zege. Jeffrey Buis mocht het podium compleet maken. Christian Wagemans kwam in de 3e manche ten val en zag daarmee een podiumplaats in rook opgaan.

 

 

Bij de 65cc rijders was het wederom Bonne van der Kooy die de overwinning naar zich toe trok. In de series moest hij telkens nog iemand voor laten gaan maar in de finale stond Bonne er als vanouds en pakte een uitstekende zege. Jeffrey Oppersma moest zich tevreden stellen met een 2e plaats net voor een ontketende Michiel Knap. Knap reed een uitstekende wedstrijd en dankzij uitstekende starts kon hij zich goed in de kopgroep handhaven en zich met de strijd om de kopposities bemoeien.

 

 

Voor Roelof Postma werd het een dag om gauw te vergeten. Postma reed in de 1e manche van de bromfietsklasse keurig aan de leiding toen het machientje vastliep en Postma als ridder te voet achterliet. Het uitvallen van Postma maakte de weg vrij voor Gerrit vd Horn. Gerrit heeft zijn brommer prima aan het lopen en pakte een overtuigende zege. Lambert Veltman werd ook geplaagd met de nodige technische probleempjes waardoor de boel niet helemaal liep zoals hij graag wilde. Hierdoor kon hij het vd Horn alleen in de 3e manche echt lastig maken. Ele Sietse Kingma scoorde andermaal een keurige 3e plaats.

 

 

Ook in de Damesklasse werd fanatiek gestreden om de overwinning. Jessica Elsinga toonde zich uiteindelijk de sterkste dame maar werd fel op de huid gezeten door Sylvana Postma. Sylvana kende echter wat technische problemen waardoor zij op een geleende motor moest aantreden, veel tijd om daaraan te wennen had ze niet nodig en zij maakte het Elsinga meer dan lastig. Priscilla Wolgen maakte het podium compleet. Wolgen reed een uitstekende wedstrijd en wist zich goed te mengen in de strijd om de kopposities en kwam uiteindelijk slechts 1 puntje te kort voor de 2e plaats. Annelies Veensma zag een prima wedstrijd niet beloont met een podiumplaats maar kon desondanks tevreden huiswaarts keren.

 

 

 

 

 

Ook de rijders in de 85cc klasse verwenden het publiek met prachtige spannende wedstrijden. Rick Douma bleek uiteindelijk het koelst en pakte de zege. In de finale wist Douma al snel door te stoten naar de koppositie om die niet meer uit handen te geven en een kleine voorsprong te nemen op de achtervolgers. Achter zijn rug werd meerdere malen van positie gewisseld en maakten de rijders het tot op de streep spannend. Sjon Ellens stuurde zijn Honda naar de 2e plaats net voor Joey van Kammen die alle aanvallen van Anne Bos af wist te slaan.

 

 

Voor aanvang van de finale van de 125cc Jeugd ging iedereen er eens goed voor zitten. Alle series waren prachtige wedstrijden en de finale beloofde een spektakel te worden. Stef Hamstra wenste daar echter niet aan mee te werken. Siebe van Dekken mocht even aan de leiding gaan maar werd resoluut terugverwezen naar een 2e plaats waarna Hamstra het karwei koel klaarde.  Van Dekken kreeg bezoek van Ruben Guikema en had zijn handen meer dan vol om Guikema niet voorbij te zien komen. Sylvana Postma volgde het gevecht op de voet maar kon niet profiteren van de strijd bij de heren.

 

 

Frank Hamming pakte de zege in de 125cc Senioren. Hamming reed een foutloze wedstrijd en scoorde een ongeslagen zege. Rindert Boonstra produceerde keer op keer raketstarts maar wist deze uiteindelijk niet om te zetten in een overwinning. Ruben Guikema wist zich als puntbeste, samen met Hamming, te plaatsen voor de A-finale. In deze finale moest hij Hamming en Boonstra voor laten gaan maar wist een titanenstrijd met Sebastiaan Mulder wel in zijn voordeel te beslechten.

 

 

De A-finale van de VT klasse moest direct na de start worden stilgelegd na een crash van 3 rijders. Het voornaamste slachtoffer hiervan werd Nicklas Brakke. Brakke kende tot nu toe een uitstekend seizoen maar moest deze finale vanaf de kant toekijken met een pijnlijke knie. Peter van Dekken maakte zich na de herstart het snelst uit de voeten en greep de zege. Mark Dijkstra, had een matige start maar knokte zich naar voren en wist een keurige 2e plaats uit het vuur te slepen. Een heftige strijd was er gaande om de 3e plaats. Lang leek het Sietse Boek te zijn die de laatste podiumplek voor zich op wist te eisen, maar een fout in de laatste bocht liet hem bijna in het zand bijten. Jesper van Rosmalen profiteerde optimaal en snoepte hiermee de laatste podiumplek mee.

 

 

In de Shorttrack stond er andermaal geen maat op Berry de Vos. De coureur uit Hoogkerk besliste al zijn races in zijn voordeel en was een verdiende winnaar. Achter de rug van de Vost ontspon zich wel een hevige strijd waarbij Dirk Werkman als beste uit de strijd kwam. Enne Sjoerd Alta probeerde het zeker maar zag geen kans Werkman te passeren. Ruben de Jong maakte een mindere start in de finale en zag daarmee zijn hoop op een podium al na een paar meter vervliegen. Ondanks een niet aflatende inzet moest hij tevreden zijn met een 4e plaats.

VTBM

 

 

VTBM grasbaanraces Vledderveen 16-05-2010

 

 Toppers id Dop

1.       Duncan Hoevens       Witmarsum

2.       Elroy Vlietstra      Franeker

3.       Patrick Stegeman      Rouveen

4.       Kyra Wassenaar      Opende

5.       Maik Stegeman      Rouveen

 

50cc

1.       Jeffrey Siebesma      Waskemeer

2.       Oege de Haan      Ureterp

3.       Jeffrey Buis      Steenwijkerwold

4.       Sybe Grouwstra      Suwald

5.       Christian Wagemans Waskemeer 

 65cc

1.       Bonne vd Kooi      Noardburgum

2.       Jeffrey Oppersma      Jubbega

3.       Michiel Knap      Leek

4.       Jarno de Vries       Lippenhuizen

5.       Dave Meijerink      Schuinesloot

 

Bromfietsen

1.       Gerrit vd Horn      Kollumerzwaag

2.       Lambert Veltman      Paasloo

3.       Ele Sietse Kingma      Wons

4.       Roelof Postma      Kollumerzwaag 

 Dames

1.       Jessica Elsinga      Wolvega

2.       Sylvana Postma      Rijs

3.       Priscilla Wolgen      Ter Apel

4.       Annelies Veensma      Stiens

5.       Siske Benedictus      Noardburgum

 

85cc

1.       Rick Douma      Opende

2.       Sjon Ellens      Veenwouden

3.       Joey v Kammen      Opende

4.       Anne Bos         Harkema

5.       Auke de Graaf      Kollumerzwaag 

 125cc Jeugd

1.       Stef Hamstra      Harkema

2.       Siebe van Dekken      Oldeberkoop

3.       Ruben Guikema      Groningen

4.       Sylvana Postma      Rijs

5.       Rijchard Ijbema      Opende

 

125 Senioren

1.       Frank Hamming       De Groeve

2.       Rindert Boonstra      Noardburgum

3.       Ruben Guikema      Groningen

4.       Sebastiaan Mulder      Norg

5.       Jan Okke Loonstra      Surhuisterveen 

 VT

1.       Peter van Dekken      Harkema

2.       Mark Dijkstra      Boer

3.       Jesper van Rosmalen Ruinerwold

4.       Sietse Boek      Wolvega

5.       Luuk Hoeve      Rouveen

 

Shorttrack

1.       Berry de Vos      Hoogkerk

2.       Dirk Werkman      Hemelum

3.       Enne Sjoerd Alta      Joure

4.       Ruben de Jong      Koudum

5.       Erik Tjarks        Wijster