GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juli 2024 »
zomadiwodovrza
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM

VTBM Grasbaanraces Joure 06-06-2010

 

Afgelopen zondag 6 juni kwamen de graasbaancoureurs van de VTBM in actie op het Polderboskdyk-circuit van de MC Flying Boetoe voor alweer de 6e ronde van het VTBM kampioenschap.

 

Ondanks de drukkende hitte werd er door de coureurs weer om elke meter gestreden en waren er spannende wedstrijden te zien. Jammer genoeg was de baan erg zwaar en moeilijk te berijden wat helaas ook leidde tot de nodige valpartijen die allemaal goed afliepen.

 

De Toppers in de Dop zagen tot 2 maal toe de training worden uitgesteld. Door overmatig sproeien van de baan op zaterdagavond was de baan voor de jonge onervaren rijdertjes zeer moeilijk te rijden en de organisatie moest besluiten de Toppers op het startterrein van het Motocrosscircuit te laten rijden. Op de droge en harde ondergrond werd door het MX trainingsteam van de Flying Boetoe een mooie baan uitgezet waar ook de allerjongsten zich heerlijk op konden uitleven. Patrick Stegeman kende een prima dag en had het goed naar zijn zin op de korte baan en pakte een keurige overwinning. Cadeau kreeg hij de zege zeker niet want Meghan Bijl reed voor alles wat ze waard was maar kon net Stegeman niet verslaan. Demi Valkema werd netjes 3e en liet ook zien dat de vele trainingsuurtjes op het Boetoedrome de vruchten afwerpen. Een zure dag was het voor Rosalie Knap. Rosalie kwam in beide trainingen op de grote baan al ten val in de modder en na een valpartij in haar 1e serie moest zij de handdoek in de ring gooien.

 

De coureurs uit de 50cc moesten lang wachtten voor ze in actie mochten komen. Ook voor hen werd de training telkens uitgesteld en toen de baan droog genoeg was kregen ze eindelijk de kans hun kunsten aan het publiek te tonen. Door het gehele veld heen werd er driftig gestreden en kreeg niemand zijn plekje cadeau. Oege de Haan gaat elke week met sprongen vooruit en nadat hij zich de laatste tijd al regelmatig bij de besten wist de rijden pakte hij nu een verdiende zege. Oege maakte goede starts en wist zich telkens al snel aan de kop van het veld te nestelen en een kleine voorsprong bijeen te rijden. Achter zijn rug waren het Jeffrey Buis en Christian Wagemans die het nodige met elkaar de stellen hadden. Buis trok telkens aan het langste eind en verzekerde zich hiermee van de 2e plaats. Wagemans moest tevreden zijn met een 3e plek. Jeffrey Siebesma zal deze dag het liefste snel vergeten. De klassementsleider kende een echte pechdag en moest in 2 manches zijn machine met technische problemen aan de kant zetten.

 

De rijders in de 65cc klasse maakten er telkens weer een spektakelstuk van. Jeffrey Oppersma liet zien goed met de moeilijke omstandigheden om te kunnen gaan en plaatste zich als eerste voor de finale. Bonne van der Kooy had duidelijk moeite om in zijn ritme te komen en moest in de eerste serie het hoofd buigen voor Oppersma. In de finale gingen de beide kemphanen er als een speer vandoor en vochten wiel aan wiel om de overwinning. Op de streep was het verschil minimaal en mocht van der Kooy zich net de winnaar noemen. Michiel Knap presteerde wederom uitstekend en pakte een prima 3e stek. Ook de strijd om de 4e plaats was een boeiende strijd die uiteindelijk net gewonnen werd door, een fel aangemoedigde, Jordy Vermanen voor Jarno de Vries.

 

De bromfietsklasse heeft duidelijk te lijden aan fikse bloedarmoede. Met slechts 4 rijders, waarvan er 2 afvielen na de eerste manche door technische problemen, lijkt het erop dat deze klasse langzaam doodbloed. Lambert Veltman toonde zich onbedreigd de sterkste voor Ele Sietse Kingma. Roelof Postma kreeg in de 1e manche in de laatste bocht een vastloper maar duwde zijn machine nog over de streep waardoor hij 3e werd.

 

In de 85cc staat het hele seizoen al in het teken van de 2 strijd tussen Joey van Kammen en Rick Douma. Beide rijders presteren erg goed dit seizoen en zijn regelmatig samen op het podium te vinden. Zo ook nu weer. Van Kammen mocht in de finale nog even de leiding hebben maar al snel was het Douma die zijn concurrent passeerde en de zege voor zich opeiste. Jeffrey Oppersma reed een prima wedstrijd en vocht zich naar een 3e plaats.

 

Stef Hamstra werd de winnaar in de 125cc Jeugd. Hamstra reed een puike wedstrijd maar kende ook het nodige geluk. Siebe van Dekken leek aanvankelijk op weg naar de zege in deze klasse maar de Oldeberkooper stapte in de finale hard van zijn KTM. Van Dekken bleef even versuft liggen en de wedstrijd werd hierop afgebroken. Bij de herstart pakte Ruben Guikema aanvankelijk de kopstart voor Hamstra maar Hamstra stelde al snel orde op zaken en pakte de zege. Guikema probeerde Hamstra het leven nog wel zuur te maken maar werd nooit echt bedreigend voor de zege vna Hamstra. Mike Philips was zeer tevreden met zijn 3e plaats. De jonge coureur uit Veendam werd de laatste tijd voortdurend geplaagd door technische problemen en zag zijn nimmer aflatende inzet nu eindelijk een beloont.

 

Rindert Boonstra demonstreerde weer eens zijn uitstekende kunst van het starten en won de ingekorte finale bij de 125 Senioren. Boonstra produceerde weer een van zijn bekende raketstarts en liet de concurrentie geen kans. Frank Hamming kende een mindere start maar knokte zich wel vlot naar de 2e plaats. Boonstra had toen inmiddels al een redelijke voorsprong en Hamming besloot geen verdere risicos te nemen en genoegen te nemen met een 2e plaats. Ruben Guikema presteerde andermaal naar behoren. Ondanks dat hij pas kort bij de Senioren rijd weet hij zich al telkens met de besten te meten en scoorde een verdiende 3e plaats.

 

Johnny Groen kwam zag en overwon bij de VT rijders. In de finale die opnieuw gestart moest worden omdat een aantal rijders fors gehinderd werden door een valpartij en de nasleep daarvan nam Groen de kopstart en nam direct een voorsprong van 25 meter. Deze voorsprong werd niet meer uithanden gegeven en was voldoende voor de zege. Peter van Dekken knokte zich naar plek 2 en achter zijn rug waren het Dave Bos en Mark Dijkstra die vochten om de 3e plaats. Met een ultieme sprint drukte Dave Bos zijn machine net voor Dijkstra over de streep. Het onderlinge verschil op de finish was minder als een banddikte.

 

Ruben de Jong pakte ze zege bij de Shorttrack coureurs. De Jong liet al tijdens de series zien het goed naar zijn zin te hebben op Joure en zette in de finale favoriet Berry de Vos flink onder druk. Bij het ingaan van de laatste ronde zette hij zijn machine naast die van de Vos en passeerde de Vos onder langs. In de allerlaatste bocht probeerde de Vos het nog een keer, maar wilde te veel en schoof onderuit. Hiermee was de weg vrij de De Jong die een meer dan verdiende zege pakte. Klaas Poppinga liet ook zien met de zware omstandigheden goed om te kunnen gaan. De ex-GP crosser is natuurlijk wel wat gewend, maar de jaartjes beginnen toch ook te tellen. Als een sluwe vos ging Poppinga in de rondte en scoorde door het wegvallen van de Vos een 2e plaats net voor Dirk Werkman die 3e werd.

 

Uitslagen

VTBM Joure 06-06-2010

 Toppers in de Dop

1.       Patrick Stegeman      Rouveen

2.       Meghan Bijl      Oudehaske

3.       Demi Valkema      Joure

4.       Maik Stegeman      Rouveen

5.       Duncan Hoevens      Witmarsum

 

50cc

1.       Oege de Haan      Ureterp

2.       Jeffrey Buis      Steenwijkerwold

3.       Christian Wagemans Waskemeer

4.       Robin de Haan      Tzummarum

5.       Sybe Grouwstra      Suwald 

 65cc

1.       Bonne vd Kooy      Noardburgum

2.       Jeffrey Oppersma      Jubbega

3.       Michiel Knap      Leek

4.       Jordy Vermanen      Naarden

5.       Jarno de Vries      Lippenhuizen

Bromfietsen

1.       Lambert Veltman      Paasloo

2.       Ele Sietse Kingma      Wons

3.       Roelof Postma      Kollumerzwaag

4.       Gerrrit vd Horn      Kollumerzwaag 

 85cc

1.       Rick Douma      Opende

2.       Joey v Kammen      Opende

3.       Jeffrey Oppersma      Jubbega

4.       Sjon Ellens      Veenwouden

5.       Anne Bos         Harkema

 

125cc Jeugd

1.       Stef Hamstra      Harkema

2.       Ruben Guikema      Groningen

3.       Mike Philips      Veendam

4.       Richard Ijbema      Opende

5.       Jan Jacob vd Meulen Suwald 

 125cc Senioren (ST2)

1.       Rindert Boonstra      Noardburgum

2.       Frank Hamming      De Groeve

3.       Ruben Guikema      Groningen

4.       Johan vd Meij      Hegebeintum

5.       Sebastiaan Mulder      Norg

 

VT

1.       Johnny Groen      Finkum

2.       Peter van Dekken      Harkema

3.       Dave Bos          Oudehorne

4.       Mark Dijkstra      Boer

5.       Rienk Roersma      Schingen 

 

Shorttrack (ST1 / ST3)

1.       Ruben de Jong      Koudum

2.       Klaas Poppinga      Surhuisterveen

3.       Dirk Werkman      Hemelum

4.       Henk Kramer      Sondel

5.       Erik Tjarks        Wijster

 

De Damesklasse kwam niet in actie.

 

Voor volledige uitslagen www.VTBM.nl