GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juli 2024 »
zomadiwodovrza
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

 

VTBM Grasbaanraces Vledderveen 18-07-2010

 

Onder een stralend zonnetje mochten de VTBM coureurs voor de 3e keer dit seizoen aantreden op het Regionaal Motorsport Centrum Vledderveen. Waar grote delen van Noord Nederland op de zaterdag flink te kampen hadden met zware regenval, bleef de baan in Vledderveen behoorlijk gespaard en moest de baandienst zelfs over de gehele dag verspreid ruim 40.000 liter water op de baan aanbrengen om het stof tegen te gaan. Mede dankzij de fantastische inspanningen van deze mensen lag de baan er perfect bij en dus waren alle ingrediënten aanwezig voor prachtige motorsport.

 Patrick Stegeman heeft zijn draai inmiddels helemaal gevonden bij de Toppers in de Dop. De coureur uit Rouveen is helemaal los en pakte zijn 2e opeenvolgende overwinning. Ongeslagen mocht hij aan de finale beginnen en ook in de finale pakte hij overtuigend de zege. Maik Stegeman reed andermaal naar de 2e plaats, daarmee het familiefeestje op het podium compleet makend. Ook Lukas van Brughel kende een prima dag. Beide series werden winnend afgesloten maar in de finale kon hij het net niet redden tegen de Stegemannetjes. Kyra Wassenaar werd netjes 4e. Voor Duncan Hoevens werd het een dag om heel snel te vergeten. Hoevens viel al in de training en kreeg later ook nog eens motorpech. Met een geleende motor kon hij toch aan de wedstrijd beginnen maar valpartijen lieten hem niet scoren in zijn eerste serie. Een 3e plaats in de 2e serie kon hem niet echt verder helpen en Duncan kwam 1 puntje te kort voor de B-finale. In de C-finale liet Hoevens zien dat hij een van de betere coureurs in de klasse is door deze met ruime voorsprong te winnen.

 Oege de Haan is op het moment moeilijk te kloppen in de 50cc klasse. Oege legde met goede starts telkens iedereen zijn wil op en pakte zeer verdiend de zege. Jeffrey Siebesma kende ook een goede dag en kon de Haan goed volgen. Siebesma buitte de snelheid van zijn machine prima uit maar had geen antwoord op de hoge bochtensnelheden van De Haan. Robin de Haan is de laatste weken ook prima onderweg. Met uitstekende starts nestelde hij zich telkens vlot in de kopgroep en mocht meerdere malen zelfs het veld even aanvoeren. Telkens kwamen de beide andere podium kandidaten hem toch voorbij, toch lijkt de eerste overwinning van Robin aanstaande.  Sybe Grouwstra reed een sterke wedstrijd maar kon zich niet met de strijd om het podium bemoeien. Christian Wagemans lijkt langzaam uit zijn vormdip te groeien en heeft de aansluiting met de mannen voor hem weer gevonden, maar moest zich tevreden stellen met een 5e plaats.

 In de 65cc ging de overwinning naar Jeffrey Oppersma. Oppersma had in het begin van het seizoen heel wat te stellen met Bonne van der Kooi. De laatste weken heeft Oppersma weer het heft in handen genomen en laat hij weer zien waarom hij vorig jaar Nederlands Kampioen werd. Bonne van der Kooi reed een uitstekende wedstrijd en kon het Oppersma telkens flink lastig maken maar moest wel uiteindelijk als 2e naar het podium. Jarno de Vries had een druk weekend. Op zaterdag op de 65cc voor het NK in Joure, s avonds op de 125 special in Veenoord en zondags naar Vledderveen voor het VTBM kampioenschap. Zijn prestaties leden er zeker niet onder en hij mocht verdiend als 3e naar het podium. De Vries rekende in de finale koel af met Michiel Knap die als 4e eindigde. William Kruit vocht gedurende de dag menig robbertje uit met Lazar de Vries en werd keurig 5e.

 De Bromfietsklasse was met 4 deelnemers eindelijk weer eens wat beter gevuld en de mannen hielden het materiaal ook heel. De wedstrijden waren zeer spannend en er werd om iedere meter gestreden. Nek aan nek ging het over de piste waarbij geen cadeautjes werden uitgedeeld. Gerrit van de Horn had zijn machine goed aan het lopen en ondanks pech in de training (losgeraakte waterslag) mocht hij de hoogste trede van het podium beklimmen. Lambert Veltman reed naar een 2e plaats net voor de spectaculair rijdende Roelof Postma. Ele Sietse Kingma werd op kleine achterstand 4e.

 Ook bij de Dames werd volop strijd geleverd. Jessica Elsinga had het nodige te stellen met Sylvana Postma. Postma zat Elsinga flink op de huid en schroefde de druk telkens flink op. In de laatste serie dwong ze Elsinga in de fout en profiteerde maximaal. Postma pakte de heatzege maar moest de dagzege aan Elsinga laten. Ineke Renkema reed een bijzonder sterke wedstrijd en werd keurig 3e voor Ilona Wolgen en de verrassende Siske Benedictus.

 Rick Douma maakte er 4 op een rij van in de 85cc, daarmee zijn heerschappij over deze klasse onderstrepend. Toch kreeg hij het niet makkelijk in Vledderveen. Met name Sjon Ellens bood flink tegenstand en maakte in de finale het Douma zeer lang moeilijk. Jeffrey Oppersma mocht als 3e naar het podium. Voor Arnee Elsinga waren de druiven wel heel zuur. Elsinga pakte de kopstart in de finale en kon het veld even aanvoeren. Nadat hij werd gepasseerd door Ellens en Douma hield hij lang stand op de 3e plaats. In het zicht van de haven maakte Elsinga toch nog een fout waardoor de 3e plaats aan zijn neus voorbij ging en hij nog net de 4e plaats kon vasthouden.

 Siebe van Dekken pakte de zege in de 125cc Jeugd. In een zinderende strijd met Ruben Guikema en Stef Hamstra toonde hij zich telkens de koelste. Goed rekenwerk in de 3e manche liet hem de zege pakken. Guikema pakte snel de leiding in de 3e manche maar van Dekken wist dat hij met een 2e plaats voldoende had voor de zege. Van Dekken concentreerde zich op Stef Hamstra die achter hem zat en blokte elke aanval van Hamstra en maakte geen fouten. Evert van Til zag een goede wedstrijd beloont met de 4e plaats net voor Mike Philips.

 Frank Hamming boekte een schijnbaar eenvoudige zege bij de 125cc Senioren. Hamming pakte in de finale snel de koppositie en stond deze niet meer af. Achter zijn rug werd fel gestreden door Rindert Boonstra en Jan Okke Loonstra. De beide kemphanen vochten verbeten om de 2e plaats maar lieten elkaar wel de ruimte om te strijden. Loonstra besliste uiteindelijk het faire gevecht in zijn voordeel. Gerben Hamstra reed naar een verdienstelijke 4e plaats net voor Ruben Guikema.

 De finale van de VT klasse moest 3x opnieuw gestart worden. Eerst was het Liekele Terschuur die in de eerste bocht onderuit schoof en niet meer ontweken kon worden door Lambert Veltman. Bij de 2e herstart was het Luuk Hoeve die ten val kwam en Rienk Roersma met zich meenam. Roersma mocht weer aantreden voor de herstart en reed naar een mooie 3e plaats. Mark Dijkstra gaf alles wat hij in zich had en had de hele baan, inclusief schutting nodig om zijn rondjes te draaien. Meerdere keren liet hij het publiek flink schrikken door werkelijk rakelings langs de schutting heen te schieten waarbij de schutting meer dan eens werd gebruikt als steile wand. Peter van Dekken kreeg van het spektakel weinig mee, want van Dekken nam resoluut de leiding bij de starts om deze niet meer af te staan. Sietse Boek was ’s morgens nog heel uitgesproken en was ervan overtuigd het podium te halen. Aan het eind van de rit kwam hij echter net te kort en moest hij tevreden zijn met de 4e plaats.

 Berry de Vos greep weer de macht bij de Shorttrack. De Vos maakte een redelijke start snel goed en eenmaal aan de leiding wist hij alle aanvallen af te slaan. Klaas Poppinga probeerde nagenoeg zijn complete trukendoos uit op de coureur uit Hoogkerk maar wist de Vos niet te passeren. Ruben de Jong reed naar een zeer verdienstelijke 3e plaats voor Dirk Werkman en Wiemer Borger.

Wabe de Jong heeft van deze wedstrijd weer vele prachtige fotos gemaakt. Je kunt ze bekijken op http://picasaweb.google.com/wabedejong hier vindt je ook van diverse andere wedstrijden mooie fotos.