GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« juli 2024 »
zomadiwodovrza
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.


VTBM grasbaanraces Roden 13-06-2010

Voor de 2e maal in 3 weken kwamen de coureurs van de VTBM in actie op de snelle piste van het Baansportcentrum Roden. Waar de vorige keer nog de paraplus nodig waren door een paar felle regenbuien scheen er nu een lekker zonnetje en was het aangenaam toeven op de dijken langs het circuit. Dit was ook opgemerkt door veel liefhebbers van de baansport want de dijken waren lekker bezet met flink wat publiek. De rijders zetten op hun beurt het beste beentje voor en zo was er weer een hoop te genieten. Spannende races en close finishes waren aan de orde van de dag.

In de Toppers in de Dop klasse was het Duncan Hoevens die heer en meester was over het veld. Ondanks dat hij niet altijd de beste start heeft weet Duncan zich altijd snel aan de kop van het veld te nestelen en ook nu weer liet hij al snel iedereen achter zich. Meghan Bijl mocht ook terugkijken op een goede race, waarbij de finale er een was om in te lijsten. Na een redelijke start bleef Meghan lang op de 4e plaats hangen maar in de laatste ronde wist ze haar concurrenten nog te passeren en eiste de 2e plaats voor zich op. Kyra Wassenaar scoorde een verdienstelijke podiumplek net voor Demi Valkema. Valkema reed een bekeken race maar moest in de laatste ronde toch toestaan dat Meghan Bijl en Kyra Wassenaar langszij kwamen. Ilian van de Linde werd in zijn eerste wedstrijd netjes 5e en dat mag een super prestatie worden genoemd.

Jeffrey Siebesma kwam getergd naar Roden. Vorige week in Joure liet hij dure punten liggen door 2x met machinepech uit te vallen. Sybe was ook nog eens jarig dus er moest een mooi cadeau voor zichzelf komen. Siebesma liet de concurrentie geen kans en sloot alle manches winnend af. Oege de Haan, die de laatste tijd Siebesma al regelmatig wist te kloppen kon nu geen echte vuist maken en werd keurig 2e. De 3e plaats ging naar Sybe Grouwstra. Sybe moest hiervoor menig robbertje uitvechten met Christian Wagemans en Jeffrey Buis maar wist telkens aan het langste eind te trekken. Goed was ook het rijden van Jurgen Kramer. Met raketstarts was hij telkens van voren te vinden maar valpartijtjes zorgden ervoor dat hij geen loon naar werken kreeg. Wel toonde hij doorzettingsvermogen door in de 1e manche ondanks 2 valpartijtjes toch te finishen.

Bij de 65cc klasse was de zege weer eens voor Jeffrey Oppersma. Oppersma reed een keurige wedstrijd en reed koeltjes naar de zege. Jarno de Vries begon wisselvallig maar stuurde zichzelf naar een verdiende 2e plaats net voor Michiel Knap. Lazar de Vries leek lang op weg naar t podium maar moest in de 3e manche zijn meerdere erkennnen in Knap en Jarno de Vries waardoor hij slechts 5e werd. Pechtvogel van de dag was Bonne vd Kooi. Bonne schreef de 1e en de 3e manche op zijn naam maar liet bij de start van de 2e zijn machine afslaan. Bonne kreeg de machine niet meer gestart en moest teleurgesteld toekijken hoe de concurrentie met de punten aan de haal gingen.

De Dames in de Dop tekenden voor de mooiste race van de dag. In de eerste manche werd en continu stuivertje gewisseld tussen de koploopsters Jessica Elzinga en Sylvana Postma. Annelies Veensma kon zich ook met deze strijd goed bemoeien maar had ook nog het nodige te stellen met Priscilla Wolgen. In de voorlaatste ronde was het echter Wolgen die toesloeg en buitenom al haar concurrenten voorbij stak. In de laatste ronde wist ze alle aanvallen af te slaan en zij pakte zo een schitterende zege. Ook in de andere maches lieten de dames prachtige motorsport zien. Jessica Elsinga was uiteindelijk de sterkste dame voor Sylvana Postma en Annelies Veensma. Wolgen eindigde gelijk in punten met Veensma maar de laaste manche was van Veensma beter waardoor zij als 3e eindigde.

Ele Sietse Kingma werd de winnaar bij de bromfietsen. Kingma houd netjes vol en heeft de pechduivel die hem in het verleden nogal eens parten speelde achter zich gelaten. Door keurig te rijden en te finishen sprokkelde hij voldoende punten bijelkaar voor de eindzege. Lambert Veltman had machineproblemen waardoor hij niet kon rijden in de 2e manche. Hierdoor ging een zege in rook op.

Ook in de 85cc was genoeg te genieten voor het publiek. Rick Douma had duidelijk zijn dag niet en zag zijn concurrenten in het kampioenschap punten pakken. Via de B finale wist Douma zich nog wel te kwalificeren voor de A finale maar werd daarin slechts 4e. Joey van Kammen profiteerde optimaal van de offday van zijn grootste concurrent en pakte een uitstekende zege. Anne Bos reed een sterke wedstrijd en probeerde het van Kammen nog wel moeilijk te maken maar kon tevreden zijn met een 2e plaats. Ook Sjon Ellens reed een puike race, Ellens kon zich aanvankelijk ook goed mengen in de strijd om de overwinning maar kwam op het eind net wat tekort. Een 3e plaats bleef over, net voor Rick Douma. Jille Hamstra wist nog wel de kopstart te pakken maar kon dit niet volhouden tot het einde en werd 5e.

Stef Hamstra pakte overtuigend de zege in de 125cc Jeugd. Hamstra heerste weer eens over het 125 Jeugdveld en pakte telkens vlot de leiding om dan een klein gaatje met de rest te slaan. Achter zijn rug werd hard gestreden om elke meter en werden er geen cadeautjes uit gedeeld. Ruben Guikema mocht uiteindelijk als 2e naar het podium voor Siebe van Dekken. Ook Remon Meeters bemoeide zich met de strijd om de podiumplaatsen maar een diskwalificatie in de laatste manche liet zijn podiumkansen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De finale van de 125 Senioren stond in het teken van de strijd tussen Wiebe Valkema en Jan Okke Loonstra. Loonstra pakte in de eerste ronde direct de koppositie met Valkema aan het achterwiel. Valkema probeerde in de eerste ronden direct de leiding over te nemen maar toen elke aanval werd afgeslagen concentreerde Valkema zich vooral op het rijden van de goede lijnen om Loonstra wel onder druk te houden. In de laaste ronde zette Valkema nog een keer flink aan maar Loonstra gaf geen ruimte weg en pakte zo een mooie overwinning. Valkema moest tevreden zijn met de 2e plaats terwijl op kleine achterstand Ruben Guikema het gevecht met Sebastiaan Mulder winnend afsloot. Frank Hamming kampte met gripproblemen en kwam niet verder als de 5e plaats.

De finale van de VT klasse moest worden stilgelegd na een val van Jesper van Rosmalen en Sietse Boek. Van Rosmalen trok zijn Husqvarna onderuit en kon net ontweken worden door de rest van het veld, Sietse Boek kon echter geen kant op en nam het juiste besluit door zijn machine plat te leggen om zo Jesper te onwijken. Het achterwiel raakte van Rosmalen echter nog wel en van Rosmalen moest hierdoor even ter controle naar het ziekenhuis. Na de herstart was het Mark Dijkstra die van start tot finish het veld aanvoerde en een puike overwinning scoorde. Henk Veenstra maakte een mooie comeback met een prima 2e plaats voor Klaas Slofstra.

In de Shorttrack was het andermaal Berry de Vos die zich het sterkste toonde. De Vos heerst over het Shorttrackveld en is moeilijk van de eerste plaats te verdrijven. Klaas Poppinga scoorde een 2e plaats. Poppinga pakte een prima start en wist daarna alle aanvallen van Richard Dol en Ruben de Jong af te slaan. Dol werd uiteindelijk 3e voor de Jong.

 Uitslagen VTBM Roden 13-06-2010

Toppers id Dop

1.       Duncan Hoevens      Witmarsum

2.       Meghan Bijl      Oudehaske

3.       Kyra Wassenaar      Opende

4.       Demi Valkema      Joure

5.       Ilian vd Linde      Boelenslaan

 

50cc

1.       Jeffrey Siebesma      Waskemeer

2.       Oege de Haan      Ureterp

3.       Sybe Grouwstra      Suwald

4.       Christian Wagemans Waskemeer

5.       Robin de Haan      Tzummarum

65cc

1.       Jeffrey Oppersma      Jubbega

2.       Jarno de Vries      Lippenhuizen

3.       Michiel Knap      Leek

4.       Bonne vd Kooi      Noardburgum

5.       Lazar de Vries      Opende

 

85cc

1.       Joey v Kammen      Opende

2.       Anne Bos         Harkema

3.       Sjon Ellens       Veenwouden

4.       Rick Douma      Opende

5.       Jille Hamstra       KootstertilleDames

1.       Jessica Elsinga      Wolvega

2.       Sylvana Postma      Rijs

3.       Annelies Veensma      Stiens

4.       Priscilla Wolgen      Ter Apel

5.       Patricia Dol      Noordwolde

 

Bromfietsen

1.       Ele Sietse Kingma      Wons

2.       Lambert Veltman      Paasloo125cc Jeugd

1.       Stef Hamstra      Harkema

2.       Ruben Guikema      Groningen

3.       Siebe v Dekken      Oldeberkoop

4.       Sylvana Postma      Rijs

5.       Richard Ijbema      Opende

 

125cc Senioren (ST2)

1.       Jan Okke Loonstra      Surhuisterveen

2.       Wybe Valkema      Joure

3.       Ruben Guikema      Groningen

4.       Sebastiaan Mulder      Norg

5.       Frank Hamming      De GroeveVT

1.       Mark Dijkstra      Boer

2.       Hans Veenstra      Twijzelerheide

3.       Klaas Slofstra      Houtigehage

4.       Peter v Dekken      Harkema

5.       Jelle Booi          Houtigehage

 

Shorttrack (ST1 en ST3)

1.       Berry de Vos      Hoogkerk

2.       Klaas Poppinga      Surhuisterveen

3.       Richard Dol      Oldeholtpade

4.       Ruben de Jong      Koudum

5.       Erik Tjarks        Wijster