GRASBAANRACES

Aankomende evenementen

  • Geen aankomende evenementen beschikbaar

Evenementen

« mei 2024 »
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Volg ons op

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

VTBM Grasbaanraces

Vtbm staat voor Vereniging Ter Bevordering van de Motorsport. De vereniging organiseert al meer dan 30 jaar grasbaanraces in de 3 noordelijke provincies van Nederland.

Ieder jaar strijden meer dan 100 deelnemers in verschillende klassen om het kampioenschap van de VTBM. Hoewel dit geen officieel kampioenschap is heeft het inmiddels toch een prestigieuze waarde gekregen. Dit komt mede omdat een groot deel van de Nederlande toppers deze wedstrijden kiest als voorbereiding op het officiele NK seizoen en ook deze wedstrijden gebruikt om een goed wedstrijdritme te houden.

Naast de wedstrijden is er ook atijd een grote groep liefhebbers aanwezig die op een leuke en verantwoorde wijze met hun hobby bezig willen zijn. Natuurlijk schuilt niet in elke rijder een topper. Toch is het rijden bij de VTBM voor iedereen geschikt. Of je nu meestrijdt voor de Nederlandse titel of jezelf af en toe eens lekker wilt uitleven op het circuit, de VTBM biedt voor elke rijder van ieder niveau een leuke uitdaging en een geschikte klasse.

Beginnen met Grasbaan Racen?

De VTBM biedt ook de mogelijkheid voor beginnenende motorsporters om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de motorsport. Mooie voorbeelden hievan zijn onze Dames in de dop en Toppers in de dop klassen.

Al vanaf 5 jaar kunnen onze jonge coureurs hun eerste stappen zetten in hun motorsport carriere. Een carriere die uiteindelijk kan leiden tot deelname aan wereldkampioenschappen. WK toppers zoals Jannick de Jong en Theo Pijper begonnen hun carriere ook bij de VTBM en profiteren nog altijd van hun ervaringen opgedaan in onze wedstrijden. De jongste rijders beginnen in de 50CC toppers in de dop klasse. In deze klasse leren de jonge coureurs al snel het omgaan met de motorfiets en de nodige behendigheid tijden het rijden.Daarna volgt de overstap naar de 65cc klasse waar voor het eerst geschakeld moet worden.

Via de 85CC en de 125CC Jeugd kan de coureur uiteindelijk gaan kiezen in welke klasse hij of zij verder wil.Sommige rijders kiezen voor de 125CC senioren en andere rijders stappen over naar de shorttrack.

Veiligheid?

Veiligheid staat bij de VTBM in een hoog vaandel, vandaar dat alle motoren voor deelname aan de wedstrijd een strenge technische moeten doorstaan. De VTBM hanteert hierbij het officiele technisch reglement van de KNMV. Ook de banen waar gereden wordt worden eerst door een functionaris van de KNMV gekeurd om te zien of ze aan de veiligheidseisen voldoen.

Grasbaan Racen is natuurlijk een snelheidssport waarbij altijd wat mis kan gaan. Op iedere wedstrijd van de VTBM is dan ook een gespecialiseerde Mobiele Medische opvang aanwezig die wordt ingehuurd van de KNMV of het GMB Baansport Service Team. Deze MMO is altijd bezet met een ervaren medisch team wat als het nodig mocht zijn eerste hulp kan verlenen.